Tarihçemiz

24.12.2012 4176

Tarihçemiz

Milli Eğitim Bakanlığının emirleriyle 1962 yılında oluşturulan Yatılı Bölge Okulu yaptırma komitesince Refahiye ve köyleri halklarından toplanan paralar ile arsa temin edilmiştir. 1964 yılında okulun inşaatına başlanmış ve 1968 yılı Eylül ayynda inşaat bitirilmiştir. Araç, gereç ve donanım noksanlığı ve elektrik bağlanmaması nedeniyle o yıl eğitim ve öğretime açılamamıştır. Jeneratörün alınıp yerine montajı ile 16/02/1969 yılında eğitim ve öğretime açılmıştır.1974 yılında okulun II. Kademesi açıldığında Temel Eğitim Bölge Okulu olarak adlandırılmıştır ve 1980 yılında yayınlanan genelge ile  TEMMUZ 1974 KIBRIS BARIŞ HAREKATI syrasynda şehit düşen Albay İbrahim KARAOĞLANOĞLU'nun soyadı okulumuzun başına eklenmiş ve böylece okulumuzun adı : " ŞEHİT KARAĞLANOĞLU YATILI İLKÖĞRETİM BÖLGE OKULU " olmuştur. 4+4+4 eğitim sistemi ile okulların ilk ve orta kademeleri ayrıldığı için okulumuzun ismi  Okulumuzda yatılı öğrencilerin yanı sıra İlçe Milli Müdürlüğümüzün emirleriyle yol uzaklığı nedeniyle Gürsel ilköğretim okuluna gidemeyen mahallemizin öğrencileri de eğitim görmektedir.Okulumuzda parasız yatılı olarak okumakta olan öğrencilerimiz; okulsuz köylerden veya  I. Kademeyi bitirip köylerinde II. Kademe eğitim görülmeyen köy öğrencilerinden oluşmaktadır.